אנחנו בפעמית סטור רואים את החוויה הכרוכה בעיצוב שלחנות החג שלכם בחנות ואת ההשקעה הרבה של המארחות והמארחים ביצירת חווית אירוח מושלמת .
ההתכנסות המשפחתית ופתיחת החג הרשמי סביבו, הפכו את עיצוב השולחן לחלק בלתי נפרד מההכנות הקודחות לחג.
על מנת לשדרג את עיצוב השולחן, אספנו כמה טיפים והצעות מעניינות ושיעשו את ההבדל והפרגונים .
אז נתחיל ...
טיפ 1 איך לערוך שולחן חג ולקבל מחמאות אפילו מהחמות?
לעריכת שלחן באירוח סביב שולחן יש כללים , כללים שעושים את ההבדל בין סתם אירוח לאירוח מושלם :
להלן כללי האצבע לעריכה מושלמת
כלים: הכלים ערוכים לפי סדר השימוש בהם (מבחוץ פנימה). צלחות במרכז , צלחות מנה ראשונה על הצלחות למנה עיקרית ככל שמגישים מרק , ניתן להעמיד את המרקיה על הסט או להגישה עם המרק.
מפיות: החוק היחיד בכל הנוגע למפיות הוא, שיהיו נעימות לעין. הן יכולות להיות מונחות במקומות שונים, משמאל לצלחת עם המזלג מעליהן או לצידן.
סכו"ם: את הסכו"מ נערוך מבחוץ פנימה לפ סדר השימוש , ככל שמגישים דגים נהוג להשים סט סכו"מ נוסף עבורם . סדר עריכת הסכו"מ : שני סכינים מצד ימין, סכין קטנה חיצונית וסכין גדולה פנימית. ליד הסכין הקטנה מניחים את הכף, מצד שמאל של הצלחת שמים את שני המזלגות- מזלג גדול פנימי ומזלג קטן חיצוני.
כוסות: בצד העליון הימני של הצלחת מניחים גביע יין ולידו כוס נמוכה למשקה קל.
בחירת הכלים והשילוב ביניהם תוך כדי יצירת סימטריה ביניהם , נותנת את הטאצ' ליופי השלחן כאשר למרכיב האחידות בין הסועדים ישנה משמעות עיצובית . וחשוב לשמור על הרף הסימטרי בעריכת שלחנות .
טיפ 2 לשולחן חג מושלם : מפות, מפיות וראנרים הלב המעוצב של השולחן
הרקע , מרכז ושילוב הצבעים לרוב המוחלט הם אלה שמשרים את האווירה אותה אנו רוצים ליצור באירוח שלנו . ככל שנשתמש בשילוב המיטבי של מפת השולחן , הרקע המרכזי . הראנרים – אשר נותנים את הצבע למרכז השולחן והמפיות האישיות לכל סועד , שילוב זה משדרג את השולחן ומשרה אווירה נעימה בכל הגשה אפשרית .
מפות, מפיות וראנרים אלו שלושת האלמנטים התורמים לאווירה חגיגית. לדוגמא: מפית בצבע שמנת עם הדפסים עדינים של כסף או זהב, פרחים או דוגמאות אבסטרקטיות בצבע בהיר נוסף, נבחר את המפה בצבע נגדי התואם. על מנת להוסיף סגנון וסטייל לשולחן נשתמש בראנר, אותה רצועת בד הרצה במרכז השולחן לכל אורכו ומעניקה לו מראה חגיגי וייחודי.
את הבחירה ניתן להתחיל מהמפיות או מהראנר כאשר שילוב גוונים של מפיות וראנרים מומלץ שיהיו בצבעים דומים, כאשר המפה לרוב תהא בצבע נגדי לראנר ולמפיות לדוגמא מפה בהירה וראנר ומפיות כהים או להיפך .
בחנויות פעמית סטור ישנו מגוון ענק של ראנרים , בצבעים ובגימורים שונים
טיפ 3 לשולחן חג מושלם : מרכזי שולחן
על מנת לייצר אוירה של חג כל שצריך להוסיף זה אביזרים שייגרמו לשולחן להפוך מסטנדרטי לשולחן קסום. ניתן להשתמש בקישוטי שולחן שונים כגון : פרחים / נרות / עלי כותרת ועוד....
פרחים מומלץ לקשט את השולחן בסידורי פרחים התואמים את הצבע של הכלים והמפיות. באזורים נוספים של הבית מומלץ להעמיד אגרטל גדול עם פרחים גבוהים ומרשימים מאותו סוג. לגבי הנרות – הוסיפו לשולחן החג נרות התורמים ומשלימים את האווירה. מומלץ להניח נירות קטנים בתוך פמוטים מוגבהים.
בחנויות פעמית סטור ישנו מגוון ענק של קישוטי שולחן מיוחדים ומרהיבים.
טיפ 4 לשולחן חג מושלם :
בטיפ 3 המלצנו לכם על קישוטי שולחן שונים אבל אם תרצו לקשר את השולחן שלכם לחג מומלץ לשים קישוטי שולחן הקשורים לחג זה יגרום לשולחן שלכם להיות אלגנטי ולפעמים גם הקישוט הפשוט ביותר עושה את ההבדל בין שולחן חג יפה לבין שולחן חג ממש ממש יפה
קישוטי שולחן אפשר ומומלץ להוסיף על השולחן פריטים המתקשרים עם החג. לקשור את המפיות עם אשכול תמרים, חובק מפית תפוח אדום-ירוק וכו', לפזר על השולחן פרחים, עלים או כל דבר העולה על דעתכם המאפיין את החג.
בחנויות פעמית סטור ישנו מגוון ענק של קישוטי שולחן מיוחדים לראש השנה – חובקי מפיות תפוח, תפוחים דקורטיביים לפיזור על השולחן, כלים מיוחדים לדבש ולרימון, דבש אישי ועוד......
טיפ 5 לשולחן חג מושלם : מפיות
לרוב שמסדרים את שולחן החג עולה המחשבה כיצד לקפל את המפיות בצורה מיוחדת ומרשימה, ולכן השנה נוריד לכם מחשבה אחת מהראש ונציג לפניכם 3 קיפולי מפיות שיגרמו לכולם לתהות כיצד עשיתם זאת ...
איך לקפל מפיות שלא ירצו לפתוח אותן?
- לינק לקיפולי מפיות – קיפול כובע אפיפיור (פעמית סטור)
https://www.youtube.com/watch?v=eNzo3hsaKPw
- לינק לקיפולי מפיות- קיפול מניפה (פעמית סטור)
https://www.youtube.com/watch?v=lj0DeAfoHA8
- לינק לקיפולי מפיות – קיפול כיס לסכו"ם (פעמית סטור)
https://www.youtube.com/watch?v=m_xqa1TuW3Y
בחנויות פעמית סטור ניתן להשיג מפית בכל צבע שתעלו על דעתכם ...
טיפ 6 לשולחן חג מושלם
החלטתם על תאריך, הזמנתם אורחים, תפריט הארוחה מוכן, מצוין.
עכשיו נשאר לתכנן את חלל האירוח שזו משימה לא פשוטה בכלל אבל מזל שאנחנו כאן על מנת לתת לכם מספר כללים שיוכלו לעזור לכם :
1. שמרו על חלל מרווח, אין צורך להעמיס בחפצים ואביזרים, אך חשוב שתיווצר אווירה נעימה ולא מנוכרת.
2.השתדלו להימנע משימוש בשולחנות גדולים מדי, שיסגרו את החלל, השאירו מרווחי מעבר לאורחים ולמארחים, במידת הצורך חברו בין שולחנות שונים ע"י מפה או ראנר, ניתן ליצור שולחן ייעודי לילדים/ מתבגרים.
3. הכינו כיסאות נוחים במידה והישיבה סביב השולחן היא ארוכה.
4.סדרו את הישיבה במידת האפשר בצורה כזו שייוצר קשר עין בין כל האורחים.
5.הכניסו צבע לתוך חלל האירוח, שלבו בין צבעים קרים לחמים ,וילונות, מפות, כריות.
6.חישבו על התאורה, שלבו בין תאורה קיימת לנרות או תאורה דקורטיבית, במידה והתאורה חזקה מדי עממו אותה קלות או החליפו לנורה חלשה יותר.
זהו כל שנשאר הוא לאכול עם האנשים האהובים עליכם ולהנות מהחג ...